dimecres, 23 de setembre del 2009

Interactivitat

Edu3.cat



La Interactivitat la podem entendre com a un conjunt d’interaccions que es donen entre una entitat determinada i una o múltiples d’ altres entitats, és a dir, com a conjunt de diferents interaccions que comparteixen un significat com a conjunt.

Una interacció és la intencionada relació entre dues entitats mitjançant un intercanvi d’informació entre elles a través d’un medi determinat (com exemple varis dispositius d’un ordenador), emprant unes normes de comunicació acordades, en un temps determinat i subjecte al context existent.

Segons Vannevar Bush aquesta interacció havia de funcionar com la ment humana a partir de la associació d’idees (enllaços) . Mitjançant aquets enllaços arribem al concepte de hipertext que és un sistema d’organització de la informació basades en la possibilitat de moure’s per dins d’un text i cap a textos diferents per mitjà de paraules clau, per tant, mercès al hipertext podem relacionar-nos uns amb els altres. La forma més habitual d'hipertext en documents és la d'hipervincle o referències encreuades automàtiques que van a altres documents.

L'hipertext és una de les formes de la hipermèdia, terme que designa el conjunt mètodes en el que es pot escriure, dissenyar, afegir text, vídeo, àudio, mapes, etc. per tal de què els usuaris puguin interactuar. L’hipermèdia és una extensió del terme hipertext, en què àudio, vídeo, text i hipervincles generalment no seqüencials s’entrellacen per a formar una informació continua que pot considerar-se virtualment infinit.

Actualment quan parlem d’interativitat ja no solsament parlem d’interactuar amb els dispositius actuals, els últims avanços fan que aquesta interactivitat doni un pas més enllà donant infinites possibilitats al nostre món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada