dijous, 29 d’octubre del 2009

El nou calendari escolar

Hem estat parlant del nou calendari escolar a la classe de Seminari, per tant, aquí us deixo quatre notícies amb diveses opinions sobre el mateix tema. Aquesta inforamció l'he extreta del youtube.

1. Barcelona (ACN).- El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha assegurat aquest dimecres que 'tot indica que tenim nou calendari escolar'. El Consell Escolar ha avalat aquesta tarda la proposta del conseller i que suposarà avançar una setmana l'inici del pròxim curs escolar i aturar una setmana les classes el mes de febrer. 'Aquesta vegada', ha demanat Maragall, l'educació 'no s'hauria d'adaptar al país sinó que és el país el que s'hauria d'adaptar a l'educació'. El Departament 'ja treballa' per avançar també 'la preinscripció escolar, la matriculació i el tancament de les plantilles de docents'. El nou calendari s'aplicarà, de moment, durant el curs vinent i el següent.



2. El Consell Escolar de Catalunya ha aprovat aquesta setmana un nou calendari escolar pel curs que ve. Siniciarà una setmana abans al setembre i hi haurà una setmana de festa al febrer.



3. Barcelona (ACN).- La representant de FaPaC, Lola Abelló, ha explicat a l'ACN que les associacions de pares i mares volen el nou calendari. 'Apostem perquè el més important sigui el nen', ha subratllat en referència al fet que el calendari vigent no és l'ideal per potenciar el rendiment escolar dels alumnes. Abelló ha afegit, però, que la posició de la federació és intentar que se suprimeixi la jornada intensiva. 'No és lògic si volem avançar cap a Europa i cap a la racionalització del calendari que no hi hagi normalitat des del primer fins a l'últim dia', ha remarcat. La representant ha demanat 'totes les ajudes possibles per atendre els nens de les famílies que no poden fer vacances aquesta setmana de febrer'.



4. El proper curs escolar tindrà un nou calendari escolar. Es començarà una setmana abans i hi haurà també una setmana de vacances al febrer. És un canvi significatiu: un canvi en el calendari escolar pot suposar també una altra manera de fer en la societat. Aquest canvi però no només afectarà els alumnes sinó també evidentment família i professors. Hem volgut sortir al carrer per conèixer què en pensen els ciutadans.



És un tema que dóna per parlar, així que si algú ho vol comentar endevant, estem oberts en les diverses opinions sobre el tema. Comencem el debat sobre el nou calendari escolar ....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada