divendres, 30 d’octubre del 2009

Nou calendari escolar

29/10/2009

Ahir us vaig penjar quatre notícies relacionades amb el debat que varem tenir a classe de Seminari.
No varem fer la lectura de cada seminari, així que la mestra ens va donar 3 notíties sobre el nou calendari escolta. Hi havien dues que eren del "Periódico" i una de "El País".
  1. Acord per canviar el nom dels períodes vacacionals.

Ens hem dividit la classe de dos grups. La mestra feia de "directora" d'aquest debat. Cada grup hem tingut una estona per preparar-nos el guió per defendre la nostra postura.

A nosaltres em decidit anar a favor d'aquesta proposta. Per poder defendre-ho hem fet servir els següents arguments:

Hem proposat que podríem muntar unes jornades en aquesta setmana festiva mitjançant esplai o els mestres voluntaris, aquesta s'anomenaria "Setmana Cultural" ja que aprendrien quelcom que estarien treballant a clase, però amb activitats diverses o petites sorides.

- Una altra opció seria la de posar petits treballs o un llibre de lectura per aquestes vacances, ja que així ho podrien fer de manera tranquila i organitzanze el seu temps lliure. Encara que també podriem muntar unes aules en què els infants poguessin accedir per fer aquestes feines i fins i tot jugar si volguessin. Allà tindrien una mestra o una altra persona perquè poguessin relitzar la seva feina sense cap mena de problema.

- En tot cas, sobre les dues propostes anteriors, estarien subvencionades per l'ajuntament del poble o ciutat. Tan sigui perquè no puguin pagar o per reduir costos de les activitats i els materials que s'utilitzaran. Amb aquestes dues propostes tibriem l'aventatge de què no perdirien el fil de l'enssenyament didàctic de classe, encara que es treballi d'una altra forma.

- Aquesta setmana serviria pels mestres com un "descans" i un temps per a preparar o organitzar les classes, distribuir els materials, fer reunions del professorat, tenir temps de refelxió, fer balanços, etc.

- S'organitzarien els trimestres de tal manera que no tallessin les unitats didàtiques.

- Al coneçar al 1 de setembre els hi anirà bé també epls pares, ja que ells comencen a treballar per aquelles dates. I pels mestres no hi hauria cap problema, ja que portaran preparades abans les classes del setembre i part del trimestre i , a més a més, encara tindran aquesta setmana de fabrer per acabar de preparar i arodonir tot el que necessitin.

- Estem a favor de les jornades intesives ja que es plega abans, a les dues del migdia, pel clima calorós, cosa que fatiga molt als nens i els mestres, per tant, es porien muntar colonies o activitats a l'aire lliure per tal de no angoixar els notres nens a classe. Les estades a classe durant aquest període són mot durs, per tant, és recomenable fer activitats a l¡aire lliure, ja que els infants i els mestres es senten millor.

Aquestes han estat les nostres propostes i opinions sobre aquest nou calendari escolar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada