dilluns, 19 d’octubre del 2009

Imatge

19/10/2009

Avui a la classe hem parlat de la grandària, el pes, la profunditat de color i la resolució d’una imatge digital. En una imatge totes aquestes parts estan relacionades.

Amb més píxels més informació podem rebre de la imatge.

Quan més mega píxels tenim una imatge més gran, per tant, podem observar més el detall, és a dir, està més definida. Podem dir doncs que la quantitat de píxels que té la imatge forma la grandària.

El pes d’una imatge és el què ocupa en la memòria i es mesura en Bytes. Quan més píxels hi ha més pes tindrà la imatge, és adir, ens ocuparà més espai.

1 tera byte (TB) = 1000 giga bites (GB)
1 GB = 1000 MB
1 MB = 1000 KB

La resolució és l’espai físic que ocupa una imatge. Com és punts posem en una ària tindrem una imatge més definida. La resolució la mesurem amb píxel per polsades (ppp).

Hem fet moltes vegades això d’agafar una imatge del Google i l’hem ampliat. La resolució d’aquesta imatge ampliat serà menor ja que els píxels existents estan més separats, per tant, la imatge es veure malament.

La profunditat de color és el nombre màxim de colors. Els ordinadors normalment treballem amb 16 milions de colors. Com més colors té una imatge més realistes són.

Fer servir el Gimp ja que és un programa lliure i menys cara que el Photoshop. Altra avantatge és que està en català, la barra d’eines estan separades en dues columnes i amb varies funcions. A diferència del paint que no té capes, és a dir colors, el Gimp si que en té.

Per descarregar el Gimp podem anar al Softcatalà.org

Hem fet la pràctica firals de bellvís 2009

Agafem la imatge, anem a imatge i escalar la imatge. Posem a 450 d’amplada i 300 d’alçada. I cliquem a escala. Les dents de la dona ja no es veuen, tan sols la intuïm.

Quan més ampliem la imatge es veu més apixelada.

Quan més qualitat vulguem més pesa la imatge. Quan gravem menys colors menys colors gravarem, per tant, gravem menys pes.

El format jpg et comprimeix amb menys megas.

La primera imatge es veu més definida, encara que amb ambdues imatges no veiem les dents, el detall amb què ens hem fixat.

Hem retallat la imatge i hem agafat tan sols una de les dones, quan l’hem agafat a ella sola i hem modificat l’amplada i l’alçada podem observar que es veuen les dents.

La segona activitat ha estat treure les pigues a una de les dones. S’ha d’agafar la dona a la que vols treure les pigues retallar-la i anar a l’icona (eina que sembla un tampó), fer un canvi de pinzell, picar control en el teclat (Ctrl) i li traurem les pigues que vulguem.
Finalment hem fet servir els filtres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada