dilluns, 26 d’octubre del 2009

Pràtica del Gimp

Com ja vaig comentar a la classe passada varem fer servir el GIMP. És un programa per editar imatges digitals. És un programa lliure i gratuït.

Té molts usos, des de fer retocs de les fotografies personals fins a simple programa de dibuix. Aquest està disponible per a Linux, Windows i Mac.

Per a tenir el GIMP en català, cal anar al Tauler de control - Opcions regionals i de llengua, i seleccionar el català a les pestanyes Opcions regionals i Avançats.

Per descarregar el Gimp podem anar al Softcatalà.org.

Aquesta és la imatge original, està fet a Egipte.


Ara procedirem en una de les aplicacions possibles amb aquest programa:

Primer de tot fem us de cutter, una eina per retallar la imatge, una vegada retallada la guardem amb un nom diferent de la original.


Seguim amb una altra operació que consiteix en reduir el nombre de píxels. Anirem a Imagen i allà triarem Escalar la imagen. Un cop allà canviarem el número de l'alçada i l'amplada, seguidament clicarem a escala. Mercès a aquesta aplicació farem que ocupi menys espai en la memòria, és a dir, que pesi menys la imatge, per tant, podrem treballar millor ja que augmentem la velocitat de funcionament del bloc o web.


Ara es tracta de treure o eliminar un element de la fotografia. Per això, farem servir el tampó, veurem que ens surt un signe de prohibit, per tant, haurem mantenir premut Contol. Si es vol fer de manera més perfeccionista farem ús de eines de rectangles i el·lipses tot utilitzant el zoom, també pots fer servir el pinsell per acabar de retocar, ja que ens ajuda a dissimular el què hem modificat. En aquest cas he fet desaparèixer l'arracada que portava.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada