dijous, 19 de novembre del 2009

"Capaços de jugar"

D'acord amb l'entrada que parla dels jocs infantil en el bloc de la Nerea, la Marta i la Laura us proposo un joc que es troba al portal de Educàlia. Aquest apartat s'anomena “capaços de jugar” .

La part que he triat ha estat “capaços de jugar” que ho trobem dintre de l’apartat de jocs del portal de Educàlia, la meva tria ha estat degut a què he considerat que a més de ser un joc amb el que es pot divertir-se ajuda a prendre consciència de què per a les persones sense discapacitat són coses insignificants per a les persones que les pateixen són tot un repte, coses com una rampa per un minusvàlid o un semàfor per un cec poen convertir-se en tot un repte per ells.

Amb aquest joc es pot experimentar com és viure i sentir-se com una persona cega, sorda o amb problemes de mobilitat i al mateix es fa d’una forma divertida i entretinguda, aquest joc permet apropar-te com se senten les persones amb aquestes discapacitats però d’una forma amable.

Ets capaç de moure’t en una cadira de rodes?

Aquesta activitat planteja les dificultats que les persones amb problemes de mobilitat tenen per desplaçar-se per la ciutat degut a la falta de recursos per ells en molt llocs de la ciutat.

Aquets joc amb diferents nivells de dificultat presenta les situacions que una persona amb cadira de rodes viu diàriament al desplaçar-se, l’infant ha de salvar aquestes dificultats construint rampes, col·locant ascensors, fincant rampes als autobusos, etc. A cada nivell, els impediments són més grans i el temps que té l’infant per solucionar els problemes es va reduint. Ets capaç de reconèixer a cegues?

Aquesta activitat ensenya als infants que sense la vista també som capaços d’identificar les coses que ens envolten, per fer-ho els ensenya a ajudar-se de l’oïda.

En el joc es presenta el cas de la ceguesa i per mitjà d’un joc de sons, l’nfant ha de els diferents animals que formen part de la granja. Es un joc encertat ja que a part de divertir-los aprenen que el sentit de la vista no es únic i que un sentit com l’oïda també pot ser un aliat per identificar les coses que els envolten. Aquest apartat ensenya als nens i nenes la importància dels sentits. Ets capaç de llegir la llengua de signes o els llavis?

Aquesta activitat els ensenya que el llenguatge oral no és l’únic amb el que les persones es poden expressar, les persones sord-mudes utilitzen el llenguatge de signes i els nens podem per mitja de activitats comprovar ells mateixos comprovar el seu funcionament i aprendré a utilitzar-lo.

El joc consisteix en presentar tres paraules i la seva traducció al llenguatge dels signes, desprès les paraules se’ls presenta en llenguatge dels signes i ells han de recordar de quina paraula es tractava, això es fa amb diferent grups de paraules. La dificultat va en augment fins que se’ls mostra una frase utilitzant les paraules apreses. La dificultat del joc augmenta a mida que s’acumulen paraules i combinacions entre elles. Considero que és el millor que se li pot donar a un infant, aquí troben diversió i joc mentre aprèn, ells s’ho passen bé i al mateix temps els hi mostren el seu entorn. És una bona manera per entretenir-se i aprendre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada