dilluns, 23 de novembre del 2009

Moment de fer una sortida

Les sortides són una bona manera d'aprendre experimentant i vivenciant, per tant, aquestes es poden dur a terme a Educació Infantil, Primària, Secundària i fins hi tot és recomanable a la Universitat. Sempre som a temps d'apendre, així que no hi edat per començar o deixar de fer sortides.

Per a fer sortides amb infants d'Educació infantil s'ha de tenim en compte els següents aspectes:

1. Com triem el lloc?Hauríem de buscar una empresa de serveis, com ara una escola de granja, que tinguin una oferta adaptada a l'educació infantil.

Cerquem per Internet i, a més a més, anem físicament per a veure l'espai que ocuparan els nostres infants. Ens fixarem en:
  • Resposabilitat civil: que estigui tot en regle.
  • Seguretat: com actuar, la prevenció, l'hospital que seran dirigit si passa quelcom, el pla d'evacuació, la netedat, etc.
  • Pacta del menjar: poder fer una llista de menús, mirar d'on surt el menjar (d'un càtering o si cuinen ells), veure les condicions en que està la cuina i el menjador, etc.
  • Revisió dels labavos: que estiguin nets i adaptats pels infants.
2. Un cop està correcta s'ha de tenir en compte l'oferta educativa: el tipus d'acyivitat que ofereixen , la formació dels monitors i monitores, les exicacions de les activitats, etc.

3. Entre el juliol i el setembre hauríem d'estar les activitats i tot el anterior lligat.

4. S'ha de fer una circular pels pares: fer una carta pels pares, demanar les cartilles de salut dels infants i mirar el tema de les al·lèrgies. S'ha d'evitar donar els mòbils als pares o mares, ja que faria de la sortida una activitat difícil tan per a ells, els mestres i les mestres i el els infants. Hem d'avisar que els pares no poden anar a fer una visita els infants quan ells estan a la sortida, explicar les activitats i com ja hem esmentat abans no fer trucades telefòniques.

5. Hem de mirar el tema dels autocars:
  • Contactar amb uns autocars en concrets, alguns que ja estiguin treballant per a la escola.
  • Buscar i conèixer la oferta de cada companyia, ja que haurem de seleccionar aquell que digui adient.
6. Des del primer moment fins a l'últim s'ha de fer viure la sortida.

7. Fer una recopilació durant una setmana després de la sortida per seguir gaudint de les activitats que han fet i les coses que han après.

No és fàcil organitzar una sortida, però els resultats acostumen a ser positius. S'ha de gaudir vivint i experimentat amb les sortides. Cada sortida que fem aprenem quelcom nou i ens ho passem bé.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada