dimecres, 25 de novembre del 2009

CosmoCaixa

18/11/2009


Només arribar varem contactar amb la Directora dels Serveis Educatius de CosmoCaixa, Mª Dolors, que ens va ajudar a trobar les activitats que es realitzen amb escoles. La directora, molt amablement, ens va explicar els serveis educatius que ofereixen i ens va acompanyar fins la ruta que faríem deixant-nos passar gratuïtament.

L’oferta educativa en Educació Infantil comença a partir de 4 anys, encara que també hi ha algunes activitats adaptades als infants de 3 anys.

Hi ha diferents activitats adaptades per aquestes edats:
  • Estudi de la física mitjançant el Clik i el Flash. En aquests es treballa l’aigua, el vent, la música amb engranatges i politges, les bombolles, l’astronomia amb el Planetari de bombolles, etc.
  • El Toca-toca sorgeix com a activitat d’estiu i es converteix en activitat escolar i de família.
  • Bosc inundat: mercès a aquesta activitat es vol treure la por dels infants i desenvolupar els coneixements i la diferència entre la selva, la mediterrània i el desert. Concretament expliquen les característiques del bosc amazònic.
    Nosaltres hem anat a fer la visita amb un grup escolar amb infants de 5-6 anys al Bosc inundat, acompanyats d’una especialista amb el tema i dos mestres. L’activitat era el següent:



Mira què mengen!

Hem començat la visita, parant-nos, en una gran peixera amb multitud de peixos de tots les mides. La qüestió no era tan sols observar sinó saber el que menjaven cada animal. Els nens s'adonaven llavors de que no tots els peixos menjaven el mateix, que hi ha que són carnívors i d'altres herbívors. També podien observar que hi havien peixos més gran o més petits i en funció d'això menjaven una cosa o una altra.





Els infants també aprenien mots que encara no estan introduïts al seu "diccionari" o bé els servia de recordatori d'allò que ja sabien.

Hi ha altres animals que intenten no ser vistos, és a dir, que es camuflen. S'amaguen per no ser menjats. En canvi hi ha d'altres que són vistosos i amb colors llampants per avisar que són perillosos.

Amb aquest recorregut que fan també poden experimentar amb la climatologia que fa en una selva tropical (calor i pluja).

A la selva els animals existents acostumen a ser molt grans. Però no descuidem que també hi viuen ocells, rosegadors o insectes.

M'ho vaig massa d'allò més bé, ja que els nens tenien curiositat i formulaven moltes preguntes, encara que la educadora també anava ajudant perquè sorgissin. De tan en tant, quan hi havia quelcom que els hi cridava la atenció feien un "ohhh" sorpresos de veure aquella escena o aquell animal. Als tres companys que varem anar ens va encantar aquesta visita i l'amabilitat de la Mª Dolors.

Quan varem anar nosaltres, per el nostre comte, a fer la visita de tot el museu vam ser nostres els qui vam quedar al·lucinats del què veiem i com els havia passat als mes menuts deixàvem anar un ohhh...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada