dijous, 19 de novembre del 2009

Treball grupal a la blogosfera

El nostre grup, format per cinc noies, hem volgut fer un treball i una investigació sobre els jocs en l’etapa infantil. Les diferents possibilitats que tenim d’aprendre jugant. No tan sols es pot apredre fent manualitats, música o altres, sinó que mitjançant les diferents xarxes que ens ofereixen les noves tecnologies.

El joc és una manera d’experimentar quelcom del nostra entorn i, d’aquesta manera, fomentar el desenvolupament de l’infant. Mitjançant el joc i la seva repetició, si convé, fa que l’infant experimenti i s’adapti emocionalment i sociablement. A més a més, mercès a les repeticions milloren les qualitats
físiques

A partir del joc l’infant rep molta informació cosa que amb l’ensenyament obligatori de cada dia ho dificulta. Amb els jocs retenen més la informació, ja que tenen l’experiència d’haver practicat unes activitats tot jugant, per tant, alhora de recordar algun concepte, els infants, recorren a aquell joc que van fer.

El joc fa que l’infant sigui més creatiu, la concentració, l’associació, l’anàlisi, etc. aprendre coses a partir del joc és molt ric.

La pràctica de la blogosfera tracta de crear una xarxa social per tal de comunicar-nos entre nosaltres.

Una de les meves companyes de grup, la Marta Riera, ha contactat amb mi perquè havia vist una entrada interessant que havia fet sobre les Aportacions de les TIC a l'Educació Infantil. Ella em recomenava d’anar a visitar el bloc d’una altra companya, la Nerea Fulgencio, que va fer una entrada sobre els jocs online en la etapa infantil. Avui en dia quasi tothom fa servir la tecnologia, per tant, els infants també comencen de ben petits. Això està bé, mentre que es faci amb algun objectiu, en aquest cas seria que aprenguessin tot jugant amb l’ordinador.

La Nerea també havia visitat el bloc de l’Hèlia on recull pàgines amb jocs del món de les ciències naturals. Està molt bé, ja que aprenen coses de la natura mitjançant una eina diferent, que és l’ordinador.

Qui s’imaginava que es podia aprendre tantes coses tan sols clicant amb el ratolí?

Com hem dit abans hi ha moltes manera d’aprendre. Una de les companyes, la Laura Rovira, ha fet una entrada on ens explica coses sobre “la cesta de los tessoros” i li he donat també la pàgina del meu bloc on he fet una entrada sobre el mateix tema.

A més a més de contactar amb les companyes del meu grup una companya de classe, la Laia Nieves, m’ha comentat en el meu bloc en una apartat sobre l’audició, ja que ella i les seves companyes havien estat treballant sobre la música en l’etapa infantil. Em deia que visites el seu bloc si m’interessava quelcom sobre l’audició, ja que ella va fer una entrada sobre l’audició amb vivències personals i també em facilitava altres pàgines on podria ampliar els apunts que estava fent.

Avui he fet una entrada d’un joc que pot ser molt interessants pels infants i fins hi tot per més grans, s'anomena "Capaços de jugar" . Aquest joc es troba al portal d’Educàlia, en l’apartat d’infantil i primària i dins de jocs.

Espero que poguem disfrutar amb totes aquestes aportacions.

A jugar!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada