dilluns, 23 de novembre del 2009

Sessió de Vídeo

23/11/2009

Llenguatge Audiovisual

Hi ha una gran diferència entre:

- Lector: persona que llegeix elllenguatge audiovisual (spns, imatges, etc.).

- Escriptor: persona que crea aquest audiovisual (curt, vídeo, música, pel·lícula, etc.)

Per un infant el llenguatge audiovisual és més interessant que d'altres, ja que transmet emoscions i no pas idees, per tant, els infants o nostres matexios captem més el que ens volen trasmentre (diversió, por, amor, empatia, etc.).

El recurs que segueixes el cine són: imatge-emoció-idea.

Amb el Power Point també podem aplicar aquestes emocions.

A classe hem vist dos tipus de vídeos:

  • Vídeo lliçó

Ens explicaven la història de catalunya amb veu i imatges, per tant, és un vídeo que emet informació. Aquest tipus d'audiovisiual, a les escoles, serveixen per a treballar individualment o amb un grut reduït, ja que serveix per aplicar conceptes que els alumnes i les alumnes ja saben.

Els documentals són diferents, ja que no intenten trasmentre informació sinó emocions i juguen amb aquestes. Són com si fóssin pel·lícules. S'intenta muntar un espectacle per tal de vendre.

Els vídeos que trasmenten fets o "vídeo-lliçons" no són recomenables.

  • Vídeo-motivació

El vídeo-motivació consisteix en una història sense explicació. El vídeo editat d'aquesta manera, que és més emocional, trasmet quecom o el lector res més sobre el que transmeten les imatges i els sons.

Amb el vídeo que hem vist ens adonem que encara que els persotages no parlin ens volen trasmentre aspectes com la força de l'amistat o la lluita.

Ha d'haver una actvitat després de veure el vídeo-motivació, en la qual els infants arribin a la seva conclusió. És interessant veure-ho en grup per contrastar opinions i fins i tot grerar debats.


Movie Maker

Hem fet una sessió molt interessant. Ja el vaig provar un dia per a fer un treball de Comunicació. Les aplicacions que sabia fer eren bàsiques, però avui he après més coses sobre el programa.


La pàctica que hem fet a classe ha estat aquesta:




Qualsevol progrmana de vídeo es poden guradar en diferents formats: wmv (Windows Media Vídeo) , mov, avi (Quick Playes), etc.

El DV i l' HDV són tipus de grandària dels programes audiovisuals. El DV té una grandària d'entre 720-576 i HDV té una grandària més elevada.

El procès per realitzar un vídeo s'ha de següir aquests tres punts:

  1. Capturar el vídeo de la càmera.
  2. Editar.
  3. Convertir-lo en un format que es pugui pujar al youtube.

Creació del vídeo que heu vist amb el Movie Maker:

  • Gravar tots els documents, fotografies, música, etc. en una sola carpeta.
  • Importar el vídeo i agafr les imatges de Blanquerna.
  • El programa ens ho separa per clips.
  • Importem l'audio en el vídeo.
  • Tenim la possibilitat de silenciar amb el botó dret i afegim la música que el reduirem a 1 minut de durada.
  • Fem servir els Efectes i Transicions que es troben a Herramientas. Els Efectes són el que surten a sobre del clip i les Transicions són els que surten entre clips.
  • Cerar títuls. Aquí podem canviar de font i si volem que es vegi superposat es pot moure en l'apartat on posa "título superpuesto". Hem posat text al principi, entre mig hem afegit subtítuls i finalment hem editat el final amb el fi.
  • Finalitzar vídeo: gravar a la carpeta el vídeo que hem editat.
Després de guardar-lo l'hem penjat al youtube i d'allà al bloc persona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada