dilluns, 9 de novembre del 2009

Más superdotados se apuntan al Programa de Enriquecimiento Educativo

Aquesta és una notícia que va sortir en el diari "el Mundo" el dia 05/11/2009. Parla del "Programa de Enriquecimiento Educativo" pels nens/es superdotats. La fotografia mostrada és dels estudiants de Secundària en l'Institut d'Azuqueca de Henares i feta per Chema Tejeda.

La problemàtica especial dels nens superdotats porta en molts casos durant l’edat escolar a què aquests nens tinguin problemes d’aïllament, integració i en molts casos de fracàs escolar.


De sempre l’escola ha presentat casos de nens amb rendiments per sota de la mitjana dels seus companys, són els nens amb “problemàtiques d’aprenentatge”, però hi ha altres nens amb necessitats educatives especials que passen moltes vegades inadvertits, són aquells nens amb un rendiment superior a la mitjana dels seus companys, els anomenats “superdotats”.
En moltes ocasions hem sentit dir que per la seva alta capacitat aquests alumnes podem progressar “per si mateixos”, això està molt lluny de la realitat.

A l’àmbit pedagògic l’escola està poc preparada per atendre les necessitats del alumnes superdotats, hem de tenir en compte que si volem formar una escola en la què es tracti a tots els alumnes amb les mateixes igualtats d’oportunitats, és necessari prestar l’atenció necessària a cada alumne d’acord amb les seves característiques individuals i això inclou a tots els alumnes amb o sense necessitats educatives especials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada